Waarom Bartlema Care Verzuim & Interventies?

Bartlema Care Verzuim & Interventies heeft als doel een plezierige en proactieve partner te zijn voor inzetbaarheid vraagstukken bij het MKB in Noord Holland.

Uw medewerker die maandag uitvalt met gescheurde enkelbanden of aantoonbare griep verschijnselen; daar heeft u ons niet bij nodig. Bij alle (dreigend) langdurige uitval of ongeoorloofd verzuim staan we u met raad en daad terzijde. Waarbij de focus ligt op wat een medewerker nog wel kan. We nodigen haar of hem uit antwoord te geven op de essentiële vraag: ‘welke gevolgen heeft de beperking op werk?’ Dat is tenslotte onze rol, uw medewerkers stimuleren om hun mogelijkheden optimaal te benutten in het arbeidsproces.

Wist u dat een verzuimende medewerker u 2,5 tot 3 maal haar of zijn salaris kost? En dat u tot 12 jaar financiële gevolgen heeft voor een arbeidsongeschikte (ex)werknemer? We praten liever niet vanuit angst, maar kijken naar kansen. En daarin gaan we ver; als uw collega onverhoopt niet meer inzetbaar is binnen uw organisatie, kijken we of zij of hij tijdelijk stage kan lopen bij een andere organisatie. In een rol waarin de beperkingen geen belemmering vormen. Zo blijft iemand de regelmatig van arbeid ervaren en dat is vaak herstel bevorderend.

Met een vaste adviseur Verzuim, Re-integratie & Interventies heeft u een ervaren professional die uw organisatie kent. Dat is uw eerste aanspreekpunt. Zij of hij demedicaliseert waar nodig en is sowieso een stuk goedkoper dan de bedrijfsarts; die hebben we immers niet altijd direct nodig. Immers, ruim 70% van het verzuim in ons land is niet medisch van aard.

Voordat we bij u starten doen we een korte inventarisatie van uw organisatie. Zodat we exact weten waar we wel en waar we geen actie op hoeven te nemen. We garanderen korte lijnen naar zowel onze bedrijfsartsen als therapeuten en specialisten. Die allemaal onder een dak werken. Zodoende krijgt uw medewerker de aandacht die nodig is voor snel herstel. En u blijft actueel op de hoogte doordat alle (niet-medische) informatie concreet verwerkt wordt in het verzuimsysteem.

Bartlema Care
Verzuim & Interventies

Heilooërdijk 42-B
1814 LP  Alkmaar
(Parkeerterrein AH XL)
Route
Tel: 072 – 30 30 530

Stuur ons een bericht >>